Ontbijtbijeenkomst Rotterdam ‘Btw quick fixes per 1 januari 2020: a line on the horizon?’

De Europese Raad heeft eind 2018 formeel ingestemd met de voorstellen voor een viertal ‘btw quick fixes’ ter vereenvoudiging van de internationale handel. Deze zullen per 1 januari 2020 in werking treden en hebben een aanzienlijke impact voor ondernemers die internationaal goederen verhandelen. Het gaat daarbij om de volgende vier wijzigingen:

1. Vereenvoudiging voor ‘call off-voorraden’
2. Uniforme regels ter vereenvoudiging van ketentransacties
3. Verplicht stellen btw-identificatienummer voor toepassing btw-nultarief
4. Vereenvoudigde bewijsvoering voor intracommunautaire leveringen

Deze wijzigingen hebben gevolgen voor verschillende facetten binnen de onderneming, zoals de aanpassing van ERP-systemen en het Tax Control Framework. Hierbij valt te denken aan het actualiseren van administratieve processen, btw-complianceprocedures en facturatieprocessen, maar bijvoorbeeld ook aan de contracten en het orderproces met uw afnemers en leveranciers.

Vanwege het grote belang van deze btw-wijzigingen voor ondernemers die internationaal handelen organiseert Meijburg & Co een serie rondetafelbijeenkomsten over dit onderwerp op verschillende locaties. 
Wij nodigen u graag uit voor de ontbijtbijeenkomst in Rotterdam op dinsdag 8 oktober.
 
Programma

07.30 - 08.00 uur :    Ontvangst met ontbijt
08.00 - 09.30 uur :    Plenaire sessie, deel 1
09.30 - 09.40 uur :    Korte pauze
09.40 - 11.00 uur :    Plenaire sessie, deel 2
11.00 uur :    Afsluiting


Locatie
Kantoor Meijburg & Co
Weena 654
3012 CN Rotterdam
 
Aanmelden
Mocht u aanwezig willen zijn bij deze ontbijtbijeenkomst, dan kunt u zich registreren via deze link.

Let wel op: vanwege het interactieve karakter van deze bijeenkomst is het aantal plaatsen beperkt. De sessie zal worden gehouden in het Nederlands. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
 
Wij zien ernaar uit u op 8 oktober te mogen begroeten!

© 2019 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.