Controversy en Dispute Resolution: wat is uw strategie?

Het voorkomen en oplossen van geschillen. Dat is grofweg de vertaling van het begrip ‘Controversy and Dispute Resolution’ Meijburg & Co kan u als geen ander met raad en daad bijstaan bij geschillen, of wanneer u meer zekerheid vooraf wilt krijgen met een Advance Pricing Agreement (APA).

Controversy en dispute resolution

Controversy and Dispute Resolution: defensief of proactief

Bij het managen van uw Transfer Pricing-risico’s met Controversy and Dispute Resolution heeft u keuze uit twee opties:

  • Defensief
    U voldoet sec aan de wettelijke documentatievereisten.
    Proactief
  • U stemt vooraf met één of meerdere belastingdiensten af.
     

Dubbele belastingheffing

Waarom Controversy and Dispute Resolution soms nodig is, heeft vaak te maken met het feit dat Belastingdiensten regelmatig boekenonderzoeken of audits bij uw bedrijf instellen. Daarbij kunnen geschillen en situaties van dubbele belastingheffing ontstaan. Die dubbele belastingheffing kunt u vaak oplossen door een Mutual Agreement Procedure (MAP) of Arbitrage Procedure tussen twee of meerdere betrokken landen in te stellen. Zie hier een vorm van Controversy and Dispute Resolution.

Altijd de juiste Transfer Pricing methodes met APA

Wilt u meer zekerheid inbouwen als het om uw Transfer Pricing methodes gaat? Die kunt u van de belastingdienst vooraf krijgen met een Advance Pricing Agreement (APA). Er wordt dan goedkeuring gevraagd over de juistheid van de Transfer Pricing-methodes die u gebruikt. Een APA kan met één, maar ook met meerdere belastingdiensten worden gesloten.

Een goede relatie met belastingdiensten loont

APA’s, MAP’s en boekenonderzoeken door de Belastingdienst zijn allemaal bekend terrein voor Meijburg & Co. En de ervaring leert dat hoe eerder wij bij deze processen worden betrokken, hoe effectiever wij u kunnen bijstaan als het gaat om Controversy and Dispute Resolution. Wist u trouwens dat sinds jaar en dag veel Nederlandse oud-inspecteurs bij Meijburg & Co werken? Het vormt de basis voor een uitstekende relatie met de Belastingdienst, die wij met veel zorg onderhouden. Een goed eindresultaat staat of valt immers met vertrouwen.

KPMG-netwerk en multidisciplinaire fiscale aanpak

Juist bij Controversy and Dispute Resolution zetten wij in op ons internationale KPMG Global Transfer Pricing Services-netwerk. Want het heeft geen zin om een goed resultaat te boeken voor de vestiging in het ene land, als die ten koste gaat van die in een ander land.

Daarnaast maken wij gebruik van onze multidisciplinaire fiscale aanpak. Wij werken hiervoor nauw samen met de vennootschapsbelasting-, douane- en btw-specialisten van Meijburg & Co en de audit- en IT-specialisten van KPMG. Hierdoor kunnen wij u geïntegreerde oplossingen aanbieden. Want een mooi Transfer Pricing-resultaat kan zomaar teniet gedaan worden door een verslechterde btw- of douanepositie.
 

Meer weten over Controversy and Dispute Resolution? Meijburg & Co helpt u!

Als u meer informatie wilt over Controversy and Dispute Resolution, dan gaat Meijburg & Co graag het gesprek met u aan. Neem daarvoor contact op met Jeroen Dijkman. Hij kan u er alles over vertellen.

© 2022 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.