30 mei gaat PROVADA 2017 van start, met dit jaar als thema: 'Connecting the Future'. Bent u een van de bezoekers? Dan verwelkomen wij u graag bij de 'KPMG PROVADA University', waar elke dag inspirerende minicolleges op het programma staan over relevante onderwerpen die de vastgoedsector raken.

In 30 minuten wordt u bijgepraat door onze thought leaders op het gebied van duurzaamheid, blockchain, big data, robotics en meer.

Hieronder vindt u een overzicht van ons programma. Via de aanmeldbutton onderaan de pagina kunt u zich voor een of meerdere colleges registreren.

PROGRAMMA
30 mei, 12.00 uur
Brexit en de (fiscale) gevolgen voor de vastgoedsector
Op 29 maart is de artikel 50 procedure in werking getreden. Het echte startsein voor de ‘Brexit’. Wat betekent dit voor de Nederlandse en internationale vastgoedwereld? Hoe kunnen we ons voorbereiden? Op deze vragen geeft Robert van der Jagt tijdens deze lunchsessie antwoord. Daarnaast zal hij ingaan op de belastingplannen van het nieuwe kabinet en stipt hij kort andere actualiteiten aan die – vanuit een belastingperspectief – van invloed zijn op de internationale ontwikkelingen in de vastgoedsector.

Robert van der Jagt, partner Meijburg & Co, voorzitter KPMG EU Tax Center en voorzitter commissie wetsvoorstellen Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)

30 mei, 14.30 uur
De True Value van circulair renoveren - een best practice met Alliander
Energiepositief, hoge ambities op hergebruik van materialen en een gezonde en productieve werkomgeving. Dat zijn de resultaten van Allianders renovatieprojecten. In plaats van nieuwbouw gebruikte Alliander oude panden als basisconstructie voor het hernieuwde pand in Duiven. Ook de aanbestedingsprocedure is een gewaagde zet geweest. Tijdens dit minicollege geven Arnoud Walrecht en Bart Blokland inzicht in de manier waarop Alliander haar vastgoed circulair heeft gerenoveerd en wat daarvan de milieu- en sociaaleconomische impact is geweest.

Bart Blokland, Directeur Shared Services, Alliander
 Arnoud Walrecht, KPMG Lead Circulaire Economie

31 mei, 11.00 uur
De vastgoedsector als innovatie-ecosysteem?
Innovatie realiseer je door simpelweg te doen. En door te leren van fouten. Daarbij worden ketensamenwerking en het zoeken naar de juiste partners steeds belangrijker. Zo ook in de van oorsprong traditionele vastgoedsector waar een grote ketenafhankelijkheid geldt tussen ontwikkelaars, bouwers en toeleveranciers bijvoorbeeld. Grote vernieuwingen met wezenlijke maatschappelijke impact kunnen echter alleen gezamenlijk bereikt worden.

Maar hoe geef je dit proces concreet vorm en creëer je als sector een eigen innovatie-ecosysteem? De antwoorden krijgt u van Han Gerrits die tijdens dit college inzichten deelt uit de praktijk.

Han Gerrits, Hoogleraar Vrije Universiteit & partner KPMG Innovation Factory

31 mei, 12.00 uur
Lunchsessie met Sander Klous, hoogleraar Big Data Ecosystems
Schuif aan bij deze lunchsessie met Sander Klous en laat u bijpraten over het ontstaan van de slimme samenleving. Met concrete voorbeelden maakt Sander inzichtelijk hoe de vastgoedsector betrouwbare analyses kan inzetten om de slimme samenleving te voeden, op een manier die waarde toevoegt aan de maatschappij en de sector zelf.

Sander is gepromoveerd in de hoge energie fysica en heeft gewerkt op CERN, ’s werelds grootste natuurkundig instituut in Geneve. Daar heeft hij onder andere bijgedragen aan het onderzoek dat heeft geresulteerd in de ontdekking van het Higgs Boson (Nobelprijs 2013). Zijn boek, "Wij zijn Big Data", over de toekomst van de informatiesamenleving, was runner-up bij de managementboek van het jaar verkiezing 2015.

Sander Klous, Hoogleraar Big Data Ecosystems & partner KPMG Data & Analytics

31 mei, 14.00 uur
Gaat Blockchain de vastgoedsector veroveren?
Blockchain, de technologie achter het alternatieve betalingssysteem Bitcoin, is momenteel een van de meest besproken innovatieve technologieën. Er worden miljarden geïnvesteerd in startups om te kijken wat we ermee kunnen, zoals een nieuw wereldwijd kadaster. Gevestigde partijen zien het als opportunity om processen te simplificeren en kosten te besparen. Zeker is dat de blockchain-methodologie in de hele vastgoedketen efficiëntie kan bieden.

In dit minicollege geeft Dennis de Vries inzicht in de laatste ontwikkelingen en hoe blockchain de vastgoedsector gaat opschudden.

Dennis de Vries, KPMG Lead Digital Ledger Services

1 juni, 12.00 uur
De corporatie van de toekomst: een nieuwe manier van (samen)werken
De manier van werken en samenwerken verandert, zowel met klanten als samenwerkingspartners. Klanten, partners en stakeholders hebben andere wensen, andere eisen en soms een andere rol. Zo verwachten klanten dat ook corporaties met hun tijd meegaan en duurzaam innoveren. Bouw en technisch beheer worden uitbesteed en huurders plannen zelf reparatiewerkzaamheden in.

Wat betekent dit voor de manier van werken van corporaties en hun partners? Welke mensen en expertise heb je nodig? Tijdens deze lunchsessie zet Angela Sweres de tijd een paar jaar vooruit en werpt een blik op de corporatie van de toekomst.

Angela Sweres, Manager KPMG Advisory, Sectorteam Woningcorporaties

1 juni, 14.00 uur
The robots are coming: ook naar de vastgoedsector?
Bent u in staat om uw medewerkers te laten doen waar ze écht goed in zijn? Met behulp van Robotic Process Automation (RPA) is het mogelijk om transactionele en functionele werkzaamheden over te laten aan software robots. Medewerkers hebben zo meer tijd over voor analyse en een rol als businesspartner, waarmee waarde voor de organisatie wordt toegevoegd.

Tijdens dit minicollege geeft Joris Juttmann inzicht in de recente ontwikkelingen op het gebied van robotisering en verkent hij de mogelijke toepassingen in de vastgoedsector.

Joris Juttmann, Software robotics specialist, Director KPMG Financial Management
 

AANMELDEN

U kunt zich via dit formulier voor een of meerdere colleges registreren*.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roy van der Veld, (020) 656 7929.

*Uw aanmelding heeft enkel betrekking op de KPMG minicolleges, niet op de Provada als geheel. Tickets voor de Provada zijn via deze site te bestellen.

Datum: 30 mei 2017
Tijd: Hele dag

Datum: 31 mei 2017
Tijd: Hele dag

Datum: 01 juni 2017
Tijd: Hele dag