Ervaring

Elbert heeft 27 jaar ervaring bij KPMG in Nederland, hoofdzakelijk op het gebied van internationale betrekkingen, bevordering van handel en investeringen en multidisciplinair advies bij zakelijke grensoverschrijdende/internationale klantactiviteiten. Sinds 1 december 2015 is hij Director bij Meijburg & Co en rapporteert hij rechtstreeks aan de voorzitter van het Dagelijks Bestuur.

Beroepservaring          

Tijdens zijn loopbaan bij KPMG NV (1988 – 2015) was Elbert verantwoordelijk voor het Thought Leadership-programma van KPMG Nederland rond ontwikkelingen in internationale markten en voor het adequaat inspelen van KPMG Nederland op deze ontwikkelingen voor wat betreft informatie en diensten voor klanten van KPMG.

Elbert heeft specifieke ervaring in het adviseren van buitenlandse bedrijven in Nederland, met name op het gebied van vestigingslocaties en greenfield start-ups. Daarnaast beschikt hij over gedegen ervaring in het begeleiden van Nederlandse ondernemingen bij het benaderen en oplossen van kwesties rond hun activiteiten in opkomende markten, door de juiste afdelingen en specialisten van KPMG erbij te betrekken. Van 2000 tot 2008 was Elbert verantwoordelijk voor het functioneren van de landendesks bij KPMG Nederland, waarbij hij rechtstreeks rapporteerde aan de voorzitter van de raad van bestuur van KPMG.

Elbert was vervolgens initiatiefnemer en oprichter van de Emerging Markets Group bij KPMG Nederland, in samenwerking met KPMG Europe. Daarnaast zette hij het KPMG Dutch Connectivity Network op, het wereldwijde business development-netwerk van Nederlandse KPMG’ers in het buitenland. Elbert bouwde een uitstekend extern netwerk op van bemiddelaars in het bevorderen van handel en investeringen (investeringsmaatschappijen, werkgeversorganisaties, bilaterale kamers van koophandel, banken, ministeries en ambassades).

Specialismen

  • Externe betrekkingen, met name het opbouwen van relaties met bemiddelaars (werkgeversorganisaties, investeringsmaatschappijen, bilaterale kamers van koophandel, banken, ministeries en ambassades)
  • Grensoverschrijdende business development en internationale geografische expansie
  • Holland Branding (merkbeleid voor Nederland als investeringsbestemming)
  • Gedegen kennis van het internationale KPMG-netwerk

Opleidingen & lidmaatschappen

  • Master Europees Recht, Universiteit Leiden
  • Lid beleidscommissie American Chamber of Commerce in The Netherlands
  • Lid Platform Europe (professionals op het gebied van EU-aangelegenheden bij Nederlandse bedrijven)
  • Vicevoorzitter The Netherlands India Chamber of Commerce and Trade
  • Bestuurslid Diwali Foundation Amstelveen
  • Talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits